Три стъпки за намаляване на торбичките в природата

Най-важните неща, които можем да направим за да намалим торбичките в природата са три:

  1. Използване на торбички за многократна употреба;
  2. Интелигентно изхвърляне на полиетиленовите торбички:
  • жълтите контейнери за рециклиране
  • или завързани, с отпадък в тях в обикновените контейнери;
  1. Торбички от Дегрален;

Какви са проблемите?

Полиетиленовите торбички имат малко тегло и голяма площ. Благодарение на ниската култура на изхвърляне и събиране на отпадъците и с помощта на вятъра те се разпръскват на голяма площ. Всички, включително хората в Екстрапак обичат красивата природа. Наш дълг е да намалим замърсяването с торбички в българските гори и поляни. На нашите клиенти предлагаме четири възможности, да помогнат за това:

1. Използвайте чанти за многократна употреба

Насърчавайте вашите клиенти да използват по-малко на брой, по-здрави торбички. Това е по-изгодно за вас, по е изгодно и за природата. Добре е до касите ви да се продават чанти от тъкан полипропилен. Те са евтини, здрави и имат голям рекламен ефект. Според много изследвания те са чантите с най-малко влияние върху природата, защото могат да се употребяват повече от 1000 пъти.

2. Използвайте торбички от ДЕГРАЛЕН

Оксо-разградимите полимери, са произведени по специални технологии, които ускоряват разпадането им до няколко години (нормално полиетилена се разпада за няколко столетия). Ако все пак, не желаете да лишите клиентите си от торбички за еднократна употреба, препоръчваме ви торбичките от ДЕГРАЛЕН. Екстрапак има лиценз от канадската компания EPI Environment Plastics Corp. за тази технология. Преди да започне разпадането (12-18 месеца) торбичките от ДЕГРАЛЕН са годни за рециклиране.

3. Поръчайте био-разградими или хартиени чанти

Екстрапак е първата фирма в България със 100% автоматизирано производство на хартиени чанти за пазаруване и единствения производител на торбички от ECOFLEX - 100% компостируем, биоразградим полимер. Въпреки по-високите си цени, тези чанти се използват все по-често в магазините за луксозни стоки, облекла и обувки.

4. Включете се в нашата затворена система за рециклиране

Екстрапак предлага на своите корпоративни клиенти затворена система за рециклиране на полиетиленовите рекламни чанти. Този метод е не само полезен за природата, но и дава възможност на търговците да привлекат и задържат лоялни клиенти.